Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi bünyelırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi yürekin dirimsel öneme sahiptir. Tetkikat yangın sarrafiyeladıktan sadece 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk mideindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da andaçlan yangın bapsı özellikleri şunlardır

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını etkili olmak binaların yangından korunması sinein elzemdir.

çarkıt binalarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (ekol, kırmızıışbilgiş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Semtıcı malzeme karınermeyen ve huzurıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve Yangın Kapısı benzeri gayrı kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çıdem tütünın ve etkili ısının dünyaarı çıkmasını önlemek bağırsakin kapının sapa dayanıklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Tehlikeli sınıftaki maslahatyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak ciğerin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara yarar şekilde yerleştirilen yalnızca kanatlı yangın bapsı, dünyaarı sevap açılacak şekilde kullanılır.

Yangın kapıları robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı renk uygulaması kuruluşlabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına yakışır koca birinci sınıf ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet mâni olmak üzere ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına illet olan ortam sıkıntısızışını keser ve insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlar.

Report this wiki page